fredag 3. juni 2016

2 år med e-bøker i Meldal!

Meldalingene er digitalt aktive og aktive lesere. Vi ser det av bibliotekstatistikken på bruk av e-bøker, blant annet. Men, vi har senest i dag lagt til mange nye titler i e-bokbib!

E-bøker er enkelt å låne, enkelt å lese, og lett vekt å ta med på reiser. Pr. i dag ligger det over 1000 titler som du kan låne fra Meldal folkebibliotek - vær så god!
P.S.: noen få lydbøker også.

Last ned eBokBib for Apple iOS fra Apples AppStore, eller for Android fra Google Play, til din mobil eller nettbrett.                 

I appen logger du inn med ditt bibliotekkort (N og alle 9 tallene i strekkoden på kortet) samt din PIN-kode. Bibliotekkortet må være registrert ved Meldal folkebibliotek for å kunne låne e-bøker fra oss.
Biblioteket tilbyr vel 1000 e-boktitler , med flere eksemplarer for utlån, og antallet økes jevnlig. Mye er skjønnlitteratur - både for voksne, barn og ungdom, men vi har også faglitteratur og biografier.
I siste versjon av eBokBib er det også inkludert enkelte lydbøker. Disse e-lydbøkene lånes på samme måte som andre elektroniske bøker, men er lydfiler og ikke tekst.


Lånetid er 21 dager og man kan fornye lån en gang hvis det ikke er andre som venter på boka. Man kan ha inntil 10 samtidige ebok-lån.
Du kan reservere/bestille e-bøker som er utlånt. Det er ingen begrensning på antall reserveringer. Varsel kommer på din smartmobil/nettbrett når e-boka er ledig. Sørg for å slå på varsler i innstillingene. E-boka må "hentes" innen 3 dager, ellers går den videre til neste person på reserveringslista.
Du kan veksle mellom å lese e-boken på ulike enheter, f.eks. kan du lese den samme eboka både på smartmobil og nettbrett.
Etter endt lånetid blir e-boka automatisk levert inn og forsvinner fra din enhet. Gjenstående lånetid på e-bøkene du har lånt vises i appen.

Uansett hvordan du leser eller lytter til litteratur - god bok-sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar