tirsdag 17. februar 2015

Vi markerer morsmålsdagen 201521. februar markeres Morsmålsdagen verden over! Dagen markeres på over 160 ulike institusjoner i hele landet, også i Meldal. 

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt feiret hvert år siden 2000. Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklig undervisning, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner.  

Det finnes rundt 6700 språk i verden i dag, men mange forsvinner hvert år. Vi har kanskje ikke noen "utrydningstruede" språk i Meldal, men vi setter fokus på noen av de vi har. Visste du at det finnes personer fra over 20 forskjellige land i Meldal? Mange har et morsmål som er helt ulikt det du snakker, og med denne markeringa vil vi presentere noen av de. Vi vil lage en feiring av språkene!

I år har Meldal folkebibliotek gått sammen med Det flerspråklige bibliotek (DFB), og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) for å lage en stor lokal markering av dagen!
Arrangementet vil finne sted på Meldal folkebibliotek lørdag 21.02.15 kl. 11.00 – 14.00.

Biblioteket er åpent mellom 10.00 - 15.00 denne lørdagen. Hovedprogrammet er mellom 11.00 - 14.00.

Vi har flere spennende poster på programmet, men vi har satt av rikelig tid til å prate sammen og gjøre noen av oppgavene vi har laget.

Fra programmet: Diktlesing på russisk og norsk, tekstlesing på somali, nederlandsk, ukrainsk og polsk. Vi får også minst et musikalsk innslag.Høres dette ut som noe du kunne deltatt på? Velkommen!
Vil du bidra med noe på ditt morsmål? Ta kontakt med biblioteket.

Les mer om Morsmålsdagen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar