fredag 6. september 2013

Bokprat 5. september, og forslag til ny dato

Boka "Ta vare på mamma" av Kyung-Sook Shin var tema på høstens først bokprat i biblioteket. 

Boka, som er den mestselgende koreanske romanen noensinne, er solgt over 1,5 millioner eksemplarer. Forfatteren utforsker tema som: Hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Hvordan blir vi usynlige for dem som står oss nærmest? Fortellingen er lagt til siste halvdel av 1900-tallet og den gir også et portrett av datidens koreanske levemåte og kultur.

Fortellingen satte både følelser og tanker om både bokens personer og egen familie i sving og vi pratet ivrig - bokens ulike personer og handlinger ble grundig dissekrert og debattert. Forfatterens valg av fortellerstemme i de ulike kapitlene gjorde historien spennende, men den krever en konsentrert leser synes vi. 

"Noen bøker forandrer oss. Dette er en slik bok: Den forandrer hvordan vi husker. det er en bok med fire historier, fire ekko, fire løfter og fire klagesanger - det er en bok jeg fortsatt skulle ønske jeg kunne lese igjen for aller første gang." sitat JAMIE FORD, forfatter av boka "Hotellet på hjørnet av bitter og søt."

Neste bokprat foreslås til den 3. oktober. Datoen er åpen for endring - så meld inn ønskedato!

Oktobers bok blir "Krystallslottet" av Jeanette Walls, og har du ikke lest den får du lånt boka på biblioteket! Vi låner inn flere eksemplarer fra andre bibliotek slik at alle får lest i god tid før bokpraten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar