onsdag 28. august 2019

Sommerles 2019

Sommerles er snart slutt for i år og vi som jobber her på biblioteket kan melde om en fantastisk artig lesesommer sammen med mange barn!

Så langt, det er 3 dager igjen til det er slutt for i år, er følgende tall registrert:

Deltagere: 114 stykker! Det vil si nesten 40 % av alle barn mellom 6 - 12 år. Halparten av disse er jenter.

Bøker lest: 1472! Det er et snitt på ca. 13 per deltager, men noen har lest mange. En har så langt registrert 73 bøker, mens 15 ikke har registrert noen.
Det er absolutt mulig å delta i sommerles uten å registrere leste bøker, for på sommerlessiden finnes en helt nyskrevet fortelling om "Det blodrøde nordlyset" av Mari Moen Holsve i tillegg til tidligere sommerlesfortellinger. Fortellingen finnes også som lydfil på siden.

Sider lest: 121 102! Så mange stunder med spenning, humor og drama!

Premier: 150 har vi delt ut så langt! Det er fortsatt mange som har premier de ikke har hentet, og med de siste dagenes registrering blir det topp!

I tillegg til digitale premier/trofé som kan samles ved å lese, registrere bøker, samle kodeord (kodeordene finner du på biblioteket, eller i facebookarrangementet for sommerlesfesten)  og svare på oppgaver. Ulike typer bøker gir ulike typer digitale trofé. Jeg vet ikke hvor mange trofé som kan samles, men en har tjent 65, og det er ikke slutt med det!

Ekstrapremier vil bli delt ut ved trekning blant de som deltar på Sommerlesfesten mandag den 2. september klokka 18.00.

Til avslutningsfesten kommer forfatter Nina Elisabet Grøntvedt. Nina er en barne- og ungdomsbokforfatter og illustratør fra Trondheim. Hun har skrevet og illustrert bøker for alt fra cirka 3-16-åringer, men er nok mest kjent for dagboksromanene om 12-åringen Oda. (Hei, det er meg!, Absolutt ukyssa, Supersommer ... eller? og Happy ending, liksom?.) På lesefesten vil Nina vise fram, lese og fortelle fra bøkene sine, snakke om hvor hun får inspirasjon fra, og om hvordan det er å skrive og illustrere bøker for barn. Nina har vært mye på forfatterbesøk på blant annet skoler og biblioteker over hele landet, og syns at akkurat det er kjempegøy!


Det finnes så mange grunner til å delta på sommerles, og å delta på sommerlesfesten, men viktigst av alle er at dette blir gøy!

Velkommen alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar