fredag 24. oktober 2014

Store, lille, Otto Nilsen hylles

Teatergruppa Uventa Underholdning fra Hommelvik kommer nå til Meldal med tidenes trønderske teatersuksess, kabareten "Store Lille Otto". Forestillingen gikk sin seiersgang over det ganske land for over 30 år siden og ble den lengst spilte på Trøndelag Teater.

SANGSKATTER: Otto Nielsen etterlot seg en mengde sangskatter som Finn O. Fosmo, Svein Terje Aspen og Katrine Herringbotn sammen med orkester presenterer på Bergmannskroa på Løkken tirsdag 4.november.

Sted: Bergmannskroa, Løkken Verk
Dato: 04.11.14
Tid: 19.00 - 21.00
Billetter selges på biblioteket



Det er teatergruppa "Uventa Underholdning" fra Hommelvik som nå er ute på turne med sin versjon av forestillingen i regi av Egil Johansen.

Siden premiere på Vikhammer bibliotek i mai, har de opplevd stor suksess med sin forestilling med fulle hus på Stjørdal, i Meråker, i Selbu, på Frosta og i Tydal.

Tirsdag 4.november besøker de Meldal og Bergmannskroa i samarbeid med Meldal folkebibliotek.

- Dette er storveies og intet mindre enn fantastisk sier produsent Eva Lundemo. Både musikere og skuespillere er i storslag, og med alle de flotte visene og tekstene fra Otto Nielsen har dette blitt en kabaret alle gleder seg til å framføre, sier hun.

At responsen på forestillinga har vært så stor, vitner om at dette er godt stoff.

Kabareten presenterer Otto Nielsens viser og tekster fra en over femti år lang karriere og godbiter som "En grønnmalt benk" "Æ like bære kjøttkak" "Det har vi" og "Kjære Trægde" er noen av de over 20 visene som kabareten inneholder.



Skuespillerne kommer alle fra Hommelvik og har drevet med revy, teater og korsang i mange år. På scenen står Katrine J. Herringbotn, Svein Terje Aspen og Finn O. Fosmo, og de sprudler alle av sang og gjøglerglede.

Med på laget har de et orkester full av rutine og musikalitet. På trekkspill John Harald Brobak, på gitar Morten Teigen og på bass Geir Roar Teigen, alle tre med årelang erfaring fra ulike danseband og revyorkestre.

Otto Nielsen er kanskje mest kjent som artigkaill og den ene halvparten av duoen "Gerd og Otto" som var gjengangere på radioens ønskekonsert.

- Otto Nilesen regnes som en av kulturnorges viktigste bakmenn fra den tiden han var redaktør av radioprogrammet "Søndagsposten" på NRK. Alle som driver med og er interessert i sang og musikk bør få med seg historien om Otto Nielsens liv innpakket i mange av hans viser og tekster.



- Nå gleder vi oss til å vise fram forestillingen på Bergmannskroa på Løkken. Vi ser fram til en trivelig kveld med sang og musikk og med kaffe og servering i pausen, sier Eva Lundemo i Uventa Underholdning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar