torsdag 26. august 2010

Sensommerens anbefalinger!

Sensommeren er her og kveldene er blitt lange. Dette er for mange tiden for lesing - så hvorfor ikke lese en god bok på engelsk?

Biblioteket har en del bøker på engelsk, og her er en liten presentasjon av noe nytt, og noe ikke fullt så nytt, både for ungdom og voksne:

Bøker for ungdom:

If I stay av Gayle Forman.
17 år gamle Mia vokser opp med kjærlige og punk-inspirerte foreldre og en sprudlende lillebror. Mia deler ikke foreldrenes musikksmak. Hun er en svært begavet cellist og har en kjæreste som spiller i et rockeband. En dag drar hele familien på biltur. De kolliderer og foreldrene dør på stedet. Mia blir kjørt til sykehuset og historien følger legenes innsats for å redde livet hennes. I de brutale 24 timene som følger etter ulykken ser Mia seg selv utenfra, og hun observerer alle rundt seg og ser tilbake på det livet og de valgene hun har tatt. Men det vanskeligste valget hun må ta gjenstår, vil hun leve videre med smerten eller slippe taket. Dette er en fortelling om kjærlighetens kraft, familiens betydning og valg man må ta.

Se om boka er ledig her.


The short second life of Bree Tanner av Stephenie Meyer.

Ble du hekta på Twilight-serien, må du også få med deg denne historien om Bree Tanner. En nyfødt vampyr som ble introdusert i "Formørkelsen", og den mørke siden av verdenen hun lever i. Fortellingen skildrer hæren av nyfødte vampyrer mens de forbereder seg på å angripe Bella Swan og Cullen- familien, og følger konfrontasjonen mellom dem til dens uforglemmelige slutt.

Se om boka er ledig her.
 
 
 
Alone on a wide wide sea av Michael Morpurgo
 
Det var hundrevis av mennesker på dekk, mange gråt og ropte farvel. Dette er det eneste den foreldreløse gutten Arthur husker fra han seks år gammel ble satt på et skip til Australia rett etter andre verdenskrig. På båten får han en venn som er i samme situasjon som han. Bak han ligger alt som er kjent; søsteren, vennene, landet hans. Heldigvis treffer Arthur mennesker som tar seg av han, og han viser seg å ha et talent for båtbygging og seiling. Som voksen bygger Arthur en spesiell båt til datteren Allie. En båt som skal bære henne over sjøen til England og finne søsteren han aldri har glemt. Vil han lykkes i å gjenforene familien?
 
Se om boka er ledig her.
 
 
Bøker for voksne:




This body of death av Elizabeth George


Tilhengere av Inspector Lynley kan her kose seg med Elizabeth Georges aller siste bok!
Lynley har fortsatt permisjon fra politiet etter at hans kone ble brutalt myrdet, i mellomtiden har Isabelle Ardery overtatt stillingen hans. Dette synes som en mulighet for henne til å vise hva hun duger til for å fremme karrieren, men da et lik blir funnet på en kirkegård, ønsker hun å overtale Lynley til å komme tilbake på jobb. Teamet er lojale mot han og Isabelle trenger dem, spesielt Barbara Havers, på sin side. Flere uheldige hendelser har gjort at teamet ikke har et godt forhold til pressen, og hun ønsker å gi dem noe før de knytter mordet til en uheldig passende mistenkt. Lynley og Havers reiser til the New Forest, der de graver seg tilbake i de voldelige handlingene som har forgiftet en familie i generasjoner. Spennende!

Se om boka er ledig her.



Caught av Harlan Coben
 
Sytten år gamle Haley McWaid er familiens stolthet, hun er leder på skolelaget og skal begynne på universitetet til høsten. Da familien våkner en morgen og finner ut at hun ikke kom hjem kvelden før, mistenker de det verste. Og da måneder går uten at noen hører fra henne, blir det antatt at hun er drept. Wendy Tynes er en reportere som arbeider med å identifisere seksuelle overgripere gjennom en TV-operasjon kalt "Caught in the Act" i samarbeid med politiet. Hun arbeider for tiden med en sak der sosialarbeideren Dan Mercer som er kjent for å hjelpe tenåringer med problemer, har en mer innviklet rolle en det hun først hadde trodd.
 
Se om boka er ledig her. 
 
 
 
The winter gohsts av Kate Mosse
 
Har du lest Gravkammer og Labyrinten, vil du gjerne fortsette med denne!
Første verdenskrig tok mer enn bare liv, den berøvet samtidig en hel generasjon for familie, venner, kjærester og en fremtid. I Freddie Watsons tilfelle tok den hans elskede bror og til tider også hans sjelefred. Vinteren 1928 er Freddie på reise gjennom de franske Pyreneene. Under en snøstorm spinner bilen hans utfor veien, han snubler gjennom skogen og finner en liten landsby. Der møter han Fabrissa, en vakker ung kvinne som også sørger over sine tap. I løpet av natten deler Fabrissa og Freddie sin historie, og innen soloppgang har han snublet over et tragisk mysterium som går århundrer tilbake.
 
Se om boka er ledig her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar