lørdag 17. juli 2010

Boktips i sommervarmen!

Robert Goolrick skriver her overbevisende om kjærlighetens desperasjon og uendelige lengsel.

Året er 1907 og Ralph Truitt annonserer etter ”en pålitelig hustru”. Han får svar fra ”en enkel og ærlig kvinne”. Planen til Cathrine Land er å gifte seg med Truitt, og sakte forgifte ham med arsenikk. Det hele tar en uventet og dramatisk vending.



Se om boka er ledig her.



Er du en tilhenger av John Irvings bøker har du nok en perle her. En burlesk og overdådig roman som bringer en gutt og hans far på kryss og tvers over hele Nord-Amerika på flukt fra en uforsonlig politimann. En klassisk underholdningsroman fylt til randen av halsbrekkende litterære manøvrer og kulinariske, stort sett italienske, krumspring.

Se om boka er ledig her.




Sverre Mørkehagen skriver om den norske utvandringen til Amerika. En historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til. 17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor. Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert.

Se om boka er ledig her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar